Crew

Bestuur / Creatief team:

Marion, oprichter, regisseur

Marion Mulder. (www.marionzingt.com)
Marion was al vroeg met haar moeder  (regisseur bij verschillende amateurtoneel gezelschappen uit de polder) op stap en woonde zodoende menig toneelrepetitie bij. Het gevolg was vaak dat ze slapend uit de theaterbanken getild werd. Op haar 6e stond ze voor het eerst op het toneel en later ervoer ze dat ook zingen een grote passie van haar is.

Na verschillende rollen voor het eenakterfestival speelde ze op haar 16e haar eerste grote muziektheatervoorstelling voor Sproet Theater collectief, ‘Over de vos Reijnearde’. Beide passies van Marion kwamen samen: zingen en spelen. Daarna zong ze jarenlang in verschillende cover-bands en speelde ze bij ‘Passie in de Polder’. Voor de theaterroute in ‘Het Voorhuys’ in verband met het 15 jarig bestaan maakte én speelde ze een kleine muzikale voorstelling met het  ‘Zwartlappenkoor’. Zingen en spelen doet zij momenteel samen met verschillende muzikale vrienden, binnen kerkgemeenschappen, met haar eigen theatergroep Noordoostpolder (TGNOP) en als vocalist tijdens de tours van ‘de Passie Nabij’ van Martin Brand en de zandtovenaar Gert van der Vijver. Ook projectmatig is zij regelmatig op verschillende podia te vinden.

 

penningmeester en Secretaresse

Iris, penningmeester, secretaris en productieleiding

Iris van Heuvelen.
Iris van Heuvelen is getrouwd met Harm en samen hebben zij een gezin met vijf prachtige kinderen. Toneelervaring heeft ze eigenlijk niet, nou ja, dat wil zeggen; Ze heeft vroeger wel eens een piepklein rolletje gehad in een kindermusical en vond toneelstukjes opvoeren op school altijd al geweldig, maar veel verder dan dat is ze nooit gekomen.

Toen Marion in 2013 begon met TGNOP is ze na lang twijfelen toch eens een avondje gaan kijken bij een repetitie. Ze was direct om, wát een gezellige groep en wat een enthousiasme! Ze speelde in oktober 2014 een kleine rol in de allereerste geschreven voorstelling “Kostenloze liefde” en is enorm trots op wat er die dagen samen met de hele groep is neergezet. Na de lovende recensies was het duidelijk, TGNOP was vanaf dat moment een feit en zou als Stichting Theatergroep Noordoostpolder verder gaan.

In september 2015 was het dan eindelijk zover en was de oprichting van de stichting een feit. Binnen het stichtingsbestuur vervult Iris nu de rol van secretaris en neemt ze tijdens het voorbereiden van een voorstelling tevens de productieleiding voor haar rekening.

 

Marjan, regieassistente en tekstschrijver

Marjan Hekkert.
Marjan Hekkert is trotse moeder van 7 kinderen. Toen ze de allereerste keer binnenstapte bij TGNOP had ze geen enkel idee van wat ze kon verwachten en of er iets van haar werd verwacht. Ze kwam binnen met een, ik-zal-het-wel-zien-gevoel en ging weg met een, Ik-hoor-hier-gevoel.

Ze is samen met Marion aan het schrijven gegaan en ook dat was meteen alsof het nooit anders is geweest. Tevens vervult ze vanaf de 2e voorstelling de rol van regie-assistente. Dit was voor haar een enorme uitdaging en ze was dan ook van plan hier veel van te leren. Niet alleen over regie, maar met name over haarzelf.

Met iedere stap die je NIET zet, kom je daar waar je niet had willen zijn. Namelijk: niet verder!

 

muzikaal leider

Peter, muzikaal leider.

Peter Visser
Peter Visser is al 46 jaar actief in de muziek. Eerst vanwege muziekles en later door allerlei groepjes en bandjes. Zijn muziekervaringen lopen van uitvoeringen op scholen langs talloze Punk en New Wave bandjes, toen een heel andere richting met Bigband-Jazz en Dixieland. Vervolgens volgde een lange onderbreking vanwege studie en het jonge gezinsleven. Daarna heeft hij het stokje weer opgepakt en is zich bezig gaan houden met het componeren en arrangeren met behulp van MIDI, maar heeft ook gespeeld in polderbands als Don Carton en Clinch. Momenteel is Peter actief in het “bruiloften en partijen bandje ” DuoDuzz”.

Zijn vriendin Marjan zat al bij TGNOP toen men daar plotseling een nieuw muzikaal leider nodig was. Zij attendeerde de andere leden op Peter en en zijn muzikale historie. Na even een kennismaking en wat over en weer praten over de verwachtingen en bedoelingen is hij sinds eind 2013 ook ingelijfd.

Peters aandeel is het componeren en arrangeren van muziek en liedjes voor de musicals en het meehelpen met het inbedden van de liedjes in het script en andersom. Het meehelpen aan een nieuwe voorstelling is volgens Peter één van de leukste, uitdagende, maar ook vermoeiendste dingen die hij in de afgelopen jaren heeft leren kennen. Maar ondanks de dode sporen, het soms even niet verder kunnen, het zoeken van de benodigde tijd en concentratie maakt het geweldige gevoel als je het hebt geklaard alles duizendvoudig goed!